👷‍ De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren 👋
Ik wil deelnemen aan Wedstrijden, wat nu? -  bksc

Wedstrijden ?

Om tegemoed te komen aan veelgestelde vragen over het deelnemen aan wedstrijden een woordje uitleg.

Er bestaan drie soorten wedstrijdcategorieën met name A- B- en C wedstrijden. A en B wedstrijden zijn niet toegankelijk voor iedereen. Om te kunnen deelnemen aan deze wedstrijden moet je eerst slagen in een CLT of Competition Level Tests. (In de volksmond de nationale testen) Eens de "level" CLT behaald kan je inschrijven voor de wedstrijden Niveau Pre Miniemen. Vanaf dit punt begint het echte werk. Te volgen in bovenstaande grafiek, de kür wordt beloond met punten, TES en PSC, dit wil zeggen punten voor de techniek en punten voor de presentatie wanneer je na wedstrijd, behaal je ongeacht of je eerste tweede of laatste bent voldoende punten (zie grafiek) dan 'level' je naar het volgende niveau. Je kan er voor kiezen om onmiddellijk door te schuiven naar het volgende en moeilijker niveau of ja kan nog 3 maand blijven hangen en deelnemen aan wedstrijden binnen je huidig level. Na 3 maand schuif je onheroepelijk door. Hier ook het grote verschil met A en B wedstrijden. Hier komt dus ook je leeftijd kijken. Ben je te oud voor het niveau dan wordt je naar de B wedstrijden verwezen. Eenmaal in het B circuit kan je levelen enkel op TES maar om weer naar het A circuit te kunnen moet je ook je PSC halen en de juiste leeftijd hebben. Het komt er dus op neer dat je voor A wedstrijden moet voldoen aan factoren TES, PSC en LEEFTIJD Bij B Wedstrijden moet je enkel rekening houden met de TES waarde. C wedstrijden, hier is geen rating nodig en deze wedstrjden kunnen worden beschouwd als zijnde puur recreatief.

Hoe inschrijven?

Inschrijvingen voor wedstrijden gebeuren altijd via het secretariaat van de club, nooit individueel.